• Hjem
  • Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Her er en liste over våre samarbeidspartnere og leverandører.

 

Ole Vig videregående skole

Ole Vig videregående skole er en av våre "eldste" samarbeidspartnere. Den har vært Læringsakademi siden oppstarten i 2000 og fungerer i dag som kompetansesenter innen lese- og skrivevansker for de videregående skolene i Nord Trøndelag. Ole Vig vgs er Nord-Trøndelags nest største skole, med ca. 230 ansatte og ca. 1220 elever/studenter.

De tre spesialpedagogene Knut Arvid Susegg, Aud Sølvi Viken og Greta Olgadatter Randli, har gitt oss mange gode innspill i utviklingen av tester og opplæringsprogrammer. De samme personene har vært med på utvikling og tilpasning av to kurspakker, Ole Vig Lesekurs vg-nivå (17.13) og Ole Vig Skrkurs vg-nivå (17.12). Disse finnes som oppgavesett i OrdDrill – Rådgiveren. Skolen har vært og er delaktig i utprøving og normering av våre tester.

Lauvland øyeoptikk

Har spisskompetanse med optikere. Utfører undersøkelser for å avkrefte/bekrefte synsvansker. Bistår ved lærevanskerutredninger hvor det er usikkert om synsrelaterte problemstillinger.

LingIT

Lingit er i dag ledende på utvikling av språkrelatert programvare i det norske hjelpemiddelmarkedet, og en stor leverandør av pedagogiske læremidler relatert til skriving og lesing i det norske skolemarkedet. Lingit satser også på utvikling av skrivestøtte som egen kategori i det norske bedriftsmarkedet. Lingit prioriterer egenutviklet teknologi basert på nyere språkteknologiske innsikter.

Lingit er opptatt av kvalitet i de språkressursene som ligger til grunn for produktene, noe som betyr at det brukers svært mye tid på kvalitetssikring av ordlister, ordbøker, tekstsamling, lydopptak, osv. Som eksempler på produkter kan nevnes:

  • Lingdys - Lese- og skriveverktøyet utviklet for personer med dysleksi eller andre former for lese- og skrivevansker.
  • Lingspeak 3 - Skjermleser og oppleser som er spesielt utviklet for lesesvake. Men passer for alle som har et behov for et lesehjelpemiddel.
  • Textpilot – en komplett skrivestøtte og intelligent støttespiller som hjelper deg med rettskriving, ordvalg og opplesing i alle programmer hvor du arbeider med tekst.

NetPed har avtale med Lingit om å være kursholder for dem her på Sørlandet. Vi tilbyr kurs i bruk av Lingdys, Lingright, Lingdys Tysk og Lingspeak for de som ønsker det. Kursene gir grundige innføringer i hvordan programmene bør brukes. Det blir også lagt vekt på hvordan de kan innstilles for den enkelte brukers behov.

Ønsker du å delta på kurs i bruk av Lingdys, Lingright m.m, eller ønsker du å arrangere et slikt kurs med kursholder fra NetPed hos din skole/kommune? Ta kontakt med NetPed as v/Rune Berrefjord på telefon 951 26 737, e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller Ingunn Strøm på telefon 934 81 107, e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nettlappen AS

NetPed har inngått forhandleravtale med Nettlappen AS for videresalg av deres produkter. Nettlappen er lokalisert i Kristiansand og leverer nettbaserte teorikurs som gjør at du sparer kjøretimer og består teoriprøven hos Trafikkstasjonen. Undervisningen består av ni kapitler med fagstoff, over 60 undervisningsvideoer, flash animasjoner, interaktive øvelser og så mange teoriprøver du ønsker. Du trenger ingen andre bøker og teksten i kurset kan spilles av som lydbok.